Ο κος Νίκος Σωφρονάς νέος Γενικός Διευθυντής του Ε.Ι.Α.Σ.

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 15:57

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών (Ε.Ι.Α.Σ.), επέλεξε τον κο Νίκο Σωφρονά, Οικονομολόγο, με ανώτατες και  μεταπτυχιακές σπουδές Οικονομικών Επιστημών και  Διοίκησης Επιχειρήσεων των Πανεπιστημίων NORΤHEASΤERN ILLINOIS University, ROOSEVELT University of Chicago και MISSISSIPPI State University των Η.Π.Α., ως νέο Γενικό Διευθυντή του Ινστιτούτου.
 

Ο κος Σωφρονάς διαθέτει άριστη ασφαλιστική τεχνογνωσία, διεθνείς παραστάσεις και σημαντική  εμπειρία Marketing, Διοίκησης Πωλήσεων, Ακαδημαϊκής Διοίκησης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων, τόσο  σε περιβάλλον πολυεθνικών οργανισμών, όσο και σε περιβάλλον Ακαδημαϊκών Ινστιτούτων της Ελλάδος και του Εξωτερικού.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο κος Σωφρονάς αναλαμβάνει να διευθύνει και να αναπτύξει περαιτέρω το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, το Ανθρώπινο Δυναμικό και τις Υπηρεσίες του Ινστιτούτου, με σύγχρονο όραμα και καινοτομική στρατηγική, προς όφελος της Ασφαλιστικής Αγοράς μας και της εισόδου της στην ψηφιακή εποχή εκπαίδευσης και ανάπτυξης του στελεχιακού δυναμικού της.
Το Διοικητικό Συμβούλιο περιβάλει με πλήρη εμπιστοσύνη τον κο Σωφρονά και εύχεται καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντά του.
 

 

ΕΙΑΣ - Είπαν για μας - Ελ. Γρυπάρη

Ελ. Γρυπάρη: «Για να αποκτήσουμε ασφαλιστική συνείδηση πρέπει πρώτα να αποκτήσουμε ασφαλιστική παιδεία.  Αυτό καθιστά το ρόλο του ΕΙΑΣ ιδιαίτερα σημαντικό για την Ασφαλιστική Αγορά».

ΕΙΑΣ - Είπαν για μας - Θ. Αποστολόπουλος

Θ. Αποστολόπουλος: «Το ΕΙΑΣ έχει προσφέρει πάρα πολλά στην ασφαλιστική αγορά.  Και αυτό φαίνεται καθημερινά στις εταιρίες μας από τα στελέχη μας που έχουν παρακολουθήσει τα εξειδικευμένα προγράμματα του Ινστιτούτου».

ΕΙΑΣ - Είπαν για μας - Α. Χουρδάκης

Α. Χουρδάκης: «Η επιλογή να διαθέσετε τον πολύτιμο χρόνο σας για εκπαίδευση στο ΕΙΑΣ θα δικαιωθεί στη συνέχεια.  Αποφοίτησαν πολλά στελέχη από το ΕΙΑΣ που μεγαλούργησαν, έφθασαν στα ανώτατα αξιώματα της αγοράς, κι άφησαν εποχή και ιστορία».

ΕΙΑΣ - Είπαν για μας - Ν. Αδαμαντιάδης

Ν. Αδαμαντιάδης: «Η ύφεση αντιμετωπίζεται με περισσότερη εκπαίδευση, περισσότερη επιμόρφωση, με περισσότερες δυνατότητες των ανθρώπων που στελεχώνουν την Ιδιωτική Ασφάλιση και με την δυνατότητα να ανταποκριθούν στις κρίσιμες σημερινές ανάγκες. Αυτή η ανταπόκριση δεν γίνεται με ερασιτεχνισμούς γίνεται με την ανάπτυξη της γνώσης, που προσφέρει με επιτυχία το ΕΙΑΣ στα 23 χρόνια της λειτουργίας του».

ΕΙΑΣ - Είπαν για μας - Κ. Μπερτσιάς

Κ. Μπερτσιάς: «Το συγκριτικό πλεονέκτημα του ΕΙΑΣ είναι ότι οι άνθρωποι που διδάσκουν είναι άνθρωποι της πράξης, επομένως από αυτούς τους ανθρώπους και με τη συμβολή των ανθρώπων που παρακολουθούν και που είναι και αυτοί μέσα στο επάγγελμα, γίνεται μια χρηστική δουλειά παράλληλα με τη θεωρητική γνώση. Πιστεύω και είμαι σίγουρος ότι η δουλειά θα συνεχιστεί και θα γίνει ακόμα πιο θετική και πιο αξιόπιστη και το ΕΙΑΣ θα συνεχίσει να είναι ένας καθιερωμένος φορέας εκπαίδευσης και πρακτικής ενίσχυσης γνώσεων για τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον ασφαλιστικό κλάδο».

ΕΙΑΣ - Είπαν για μας - Μ. Αντωνάκη

Μ. Αντωνάκη: «Το ΕΙΑΣ με την μακρόχρονη προσφορά του δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσει  ο κάθε εκπαιδευόμενος μια σφαιρική αντίληψη της Ιδιωτικής Ασφάλισης και της ευρύτερης ασφαλιστικής αγοράς, καθώς και τα εφόδια για μια σημαντική καριέρα στον ασφαλιστικό χώρο».

ΕΙΑΣ - Είπαν για μας - Χρ. Καρακίτσος

Χρ. Καρακίτσος: «Δεν είναι μόνο οι σημαντικές γνώσεις που προσφέρει το ΕΙΑΣ αλλά και οι ανθρώπινες σχέσεις που χτίζονται και βοηθούν στην επίλυση προβλημάτων και στην εξέλιξη της καριέρας μας».
Τελευταία Νέα
17.10.17

         

Η νέα Ακαδημαϊκή συνεργασία μεταξύ του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών (Ε.Ι.Α.Σ.) και του Πανεπιστημίου Πειραιώς, υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Χρηματοοικονομικής Πιστοποίησης EFICERT, η οποία εκφράζεται στο Πρόγραμμα Σπουδών Financial Planning και Συμβουλευτικών Πωλήσεων, εμπεριέχει την πλέον σύγχρονη και πλουσιότερη εφικτή τεχνογνωσία Financial Planning και Συμβουλευτικών Πωλήσεων, ικανή να εγγυηθεί τους πιο καινοτομικούς, συστηματικούς και αποτελεσματικούς τρόπους ανάδειξης του πελατοκεντρικού προσανατολισμού των πωλήσεων, των αναγκών, των προσδοκιών και των συμφερόντων των πελατών μας, καθώς και τους καταλληλότερους τρόπους άρτιας και ωφέλιμης ικανοποίησής τους. 

Η εν λόγω ακαδημαϊκή συνεργασία κομίζει υπερσύγχρονα «εφόδια» Financial Planning και Συμβουλευτικών Πωλήσεων, στηριζόμενα στη διεθνή θεωρία και βιβλιογραφία και πρωτίστως, στις αποδεδειγμένα επιτυχείς και αποτελεσματικές πρακτικές Need Analysis, Insurance Advice και Financial Planning.

 

Το Πρόγραμμα Σπουδών Financial Planning και Συμβουλευτικών Πωλήσεων έχει διάρκεια σαράντα (40) εκπαιδευτικών ωρών, υποστηρίζεται επιπροσθέτως από κατάλληλο πρόγραμμα e- learning, και θα διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του Ε.Ι.Α.Σ. (και κατόπιν ανακοίνωσης στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πειραιώς) κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 15:00 – 18:20


10.10.17

 

Περιγραφή και Θεματολογία
Καθ’ όλα τα τελευταία χρόνια η αίσθηση περί δραστικής αλλαγής των οικονομικών δεδομένων, της αποταμιευτικής και της επενδυτικής συμπεριφοράς μας αλλά και του τρόπου διεκπεραίωσης των οικονομικών συναλλαγών μας, καθίσταται ολοένα και πιο έντονη, ολοένα και πιο διάχυτη.
Οι αλλαγές στο τραπεζικό «τοπίο», οι κεφαλαιακοί έλεγχοι και ο επακόλουθος περαιτέρω περιορισμός της ρευστότητας της οικονομίας μας, αφήνουν το «αποτύπωμα» τους στην ψυχολογία μας, στις οικονομικές συνήθειές μας και στον τρόπο ζωής μας. Ταυτοχρόνως, εάν δεν σκεπτόμαστε στωικά ή παθητικά, αλλά γόνιμα και δημιουργικά, οι καταστάσεις αυτές μας καλούν να αφυπνιστούμε, να ανασυγκροτήσουμε την οικονομική μας σκέψη και να αναζητήσουμε λύσεις και διεξόδους από τα οικονομικά προβλήματα που μας απασχολούν και ανησυχούν τις οικογένειές μας και τους πελάτες μας.  


 
• Ποιες λύσεις και διεξόδους έχω, εν μέσω της οικονομικής κρίσης;
• Ποιες είναι οι επιλογές μου και οι ενδεδειγμένες πρωτοβουλίες που μπορώ να αναλάβω;
• Ποιά μπορεί να είναι η πιο αποδοτική επένδυση σήμερα;
• Πώς μπορώ να κερδίσω πολλά χρήματα, επενδύοντας κατάλληλα;
• Πώς μπορώ να διασφαλίσω τα χρήματά μου;
• Πώς θα εξοικονομήσω χρήματα και θα δημιουργήσω περίσσευμα;
• Πόση σύνταξη θα λάβω και πώς μπορώ να αναπληρώσω τις απώλειες που προβλέπεται να υποστώ;

 

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που μας απασχολούν, είτε έχουμε χρήματα, πολλά ή λίγα, είτε όχι. Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η αποταμίευση και οι επενδύσεις μέσα σε ένα πολύπλοκο διεθνές οικονομικό περιβάλλον, αποτελούν πρόκληση υψηλού ενδιαφέροντος. Επιπλέον, το συνταξιοδοτικό ζήτημα είναι πολύ σημαντικό για την κοινωνία και ο επιτυχημένος συνδυασμός αποταμιευτικών και επενδυτικών «εργαλείων», είναι απολύτως απαραίτητος για την ευημερία των πολιτών. Επομένως, η ανάληψη πρωτοβουλιών, είναι βασική προϋπόθεση για την επιτυχία.

 

Η αποταμίευση και η επένδυση, αν και αποτελούν εξαιρετικά σημαντικά συστατικά της ευημερίας μας, προϋποθέτουν άριστες γνώσεις, υψηλή εξειδίκευση και εμπειρία. Ταυτόχρονα, όμως, τα ποσοστά χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού στη Χώρα μας παραμένουν ακόμη σε υψηλά επίπεδα. Η ικανοποίηση των μελλοντικών αναγκών μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις αποφάσεις που λαμβάνουμε σήμερα, συνεπώς η άρτια οικονομική μας κατάρτιση κρίνεται απαραίτητη και αποτελεί νευραλγικό παράγοντα λήψης σωστών οικονομικών αποφάσεων. Διανύοντας όμως την εποχή της άφθονης πληροφορίας, η ποιότητα και η επαγγελματική επεξεργασία των οικονομικών δεδομένων, είναι τα κρίσιμα συστατικά για ένα ευτυχές τελικό αποτέλεσμα.

 

Το εν λόγω Εκπαιδευτικό Σεμινάριο, διάρκειας οκτώ (8) ωρών προάγει την ευρύτερη οικονομική μας τεχνογνωσία,  μας εξειδικεύει σε χρηματοοικονομικά θέματα υψηλού ενδιαφέροντος, μας παρουσιάζει αποδοτικά αποταμιευτικά και επενδυτικά «εργαλεία» και απαντά στη σειρά των προαναφερθέντων κρίσιμων ερωτημάτων που μας απασχολούν. 

 


05.10.17

 

Περιγραφή και Θεματολογία
Είναι πλέον μια δεκαετία, κατά την οποία η οικονομία της Χώρας μας ευρίσκεται σε οξεία ύφεση. Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν έχει υποχωρήσει αισθητά, οι δείκτες ανεργίας και υποαπασχόλησης έχουν αυξηθεί δραματικά και οι χρηματοδοτικές δυνατότητες του κρατικού προϋπολογισμού έχουν αναπόφευκτα μειωθεί. Το «αποτύπωμα» όλων αυτών των δυσκολιών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Χώρας μας είναι, επομένως, δυσμενές και επηρεάζει τη ζωή όλων μας.

 

Πώς διαμορφώνεται σήμερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.) και ποιος είναι ο βαθμός αξιοπιστίας και ποιότητας των υπηρεσιών του;
• Ποιες είναι οι συνθήκες που χαρακτηρίζουν τις λειτουργίες του;
• Πώς μπορούμε να διαχειριστούμε θέματα που αφορούν στην υγεία μας, εν μέσω αυτών των συνθηκών;
• Ποιος είναι 
ο ρόλος της Ιδιωτικής Ασφάλισης στο νεοδιαμορφωνόμενο puzzle;
• Ποιες είναι οι προοπτικές που διαφαίνονται;
• Ποιες είναι οι διεθνείς πρακτικές;   

 

Ο Ιατρός κος Γιώργος Βελιώτης απαντά κατά τρόπο τεκμηριωμένο και εμπεριστατωμένο στα προαναφερόμενα ερωτήματα ενώ μας ενημερώνει χρηστικά και ουσιαστικά, επί θεμάτων που μας ενδιαφέρουν, εν σχέσει με την Υγεία, την Ασφάλιση, τις Μελλοντικές Εξελίξεις και τις Προοπτικές Ανάπτυξής τους.


04.10.17

                                    

ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΥΨΗΛΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

 

Περιγραφή και Θεματολογία
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ
Ανεξάρτητα από τις τυπικές επαγγελματικές εκπαιδεύσεις για νέες εργασιακές δεξιότητες και ανάπτυξη ικανοτήτων, η ανάγκη να σκύψουμε με πραγματικό ενδιαφέρον και με προσοχή πάνω στον παράγοντα «Άνθρωπο» είναι μεγάλη. Σήμερα, στο πρωτόγνωρο επαγγελματικό και εργασιακό περιβάλλον που ζούμε, διαμορφώνονται νέα «μέτρα & σταθμά» για τα Ασφαλιστικά Στελέχη και τους επαγγελματίες Χρηματοοικονομικούς Συμβούλους. Η ανάγκη να αφυπνιστούμε στην αυθεντικότητά μας και στη συνέχεια να αφουγκραστούμε τις ιδιαίτερες ανάγκες των πελατών μας, αποτελεί την πρώτιστη μέριμνα φροντίδας και καθήκοντος προς τον εαυτό μας, την καριέρα μας και την εταιρεία μας!

 

Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ
Σε συνειδητό επίπεδο οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να πετύχουν τους οικονομικούς και επαγγελματικούς τους στόχους. Ωστόσο, ταυτόχρονα μπορεί να βρίσκεται σε λειτουργία και ένα μη-συνειδητό επίπεδο του νου, που δεν «πιστεύει» ότι μπορούν να φτάσουν στην επιτυχία. Όσο κάποιος αποφεύγει αυτό το επίπεδο τόσα περισσότερα εμπόδια θα εμφανίζονται στην καθημερινή του ζωή, επαγγελματικά και προσωπικά. Οι νευροεπιστήμες έχουν αποδείξει ότι πριν την κάθε μας ενέργεια, προηγείται μια βασική πεποίθηση, μια καθοριστική νοητική διεργασία, ενεργοποιούνται συναισθηματικές αλληλουχίες, που έχουν σαν αποτέλεσμα, ακόμη και οι «καινούργιες» πράξεις μας να τείνουν να επιβεβαιώνουν τις ήδη «παλιές» - τις οποίες μάλιστα, θέλουμε τώρα να αλλάξουμε συνειδητά. Με το χρόνο, δημιουργείται ένα εξατομικευμένο και πάγιο «πεδίο ψυχολογίας» για την αξία και τα χρήματα, από το οποίο εξαρτώνται τα αποτελέσματα που βιώνει το άτομο – υποστηρίζοντας ή όχι την επιθυμητή του πραγματικότητα…

 

Το εν λόγω Εκπαιδευτικό Σεμινάριο, είναι διάρκειας οκτώ (8) ωρών και αναπτύσσει ενδελεχώς τα ακόλουθα θέματα
Η Αξία Παράγεται στο Νου! Αυτό που σκεφτόμαστε κι αυτό που εισπράττουμε έχουν απόλυτη σύνδεση. Για την οικονομική ευμάρεια χρειάζεται να συνειδητοποιηθεί πώς έλκουμε τα θετικά και τα αναγκαία στη ζωή, αλλά και πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε τις νέες συνθήκες, που έχουμε ανάγκη για τη χρηματική μας πληρότητα. Η αφθονία είναι ύψιστη εκδήλωση του πνεύματος. Όχι της ύλης.

Οι βιωματικές ενότητες του σεμιναρίου καλύπτουν πέντε ουσιώδη θέματα της Ψυχολογίας του Χρήματος και της Αξίας:
1.Οι Συμπαντικοί Κύκλοι της Αλλαγής – παρουσιάζεται ένα ισχυρό επιστημονικό υπόδειγμα, που εξηγεί πώς η εξωτερική πραγματικότητα αποτελεί μία αντανάκλαση της κοσμοαντίληψής μας και πώς οι πεποιθήσεις επιδρούν με τρόπους καταλυτικούς στην οικονομική κατάσταση.
2.Τα Εννέα Κλειδιά της Συνειδητής Προσέλκυσης – υπάρχουν συγκεκριμένοι ελκτικοί παράγοντες για την Αξία και τα Χρήματα, που συνδέονται με τη συνειδητή και στοχευμένη δημιουργία.
3.Συλλογικά και Προσωπικά Πιστεύω - για τα χρήματα και την πρόθεση που υπάρχει πίσω από τη χρηματική ανάγκη, πώς πραγματικά καθορίζεται ο στόχος και πώς αναθεωρείται η αξία του.
4.Αλλαγή Περιοριστικών Πεποιθήσεων – επισήμανση των πεποιθήσεων που έχουν γίνει πλέον περιοριστικές στην παρούσα και μελλοντική ανάπτυξη του ατόμου και πώς επέρχεται άνοιγμα σε νέες δυνατότητες προσωπικής και συλλογικής επίτευξης.
5.Συστημική Ευθυγράμμιση – των πεδίων που ταυτόχρονα λειτουργεί το άτομο, ως σωματικός, νοητικός και συναισθηματικός εαυτός, με το σκοπό και την ουσία του οικονομικού στόχου.

 


28.08.17

 

               

 

Η Ακαδημαϊκή συνεργασία μεταξύ του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών (Ε.Ι.Α.Σ.)  και του Πανεπιστημίου Πειραιώς, η οποία εκφράζεται στο Πρόγραμμα Μετεκπαίδευσης Διοίκησης Πωλήσεων και Ανθρώπινου Δυναμικού Πωλήσεων, εμπεριέχει την πλέον σύγχρονη και πλουσιότερη εφικτή τεχνογνωσία Management και, ειδικότερα, Sales Management and Sales Force Management, ικανή να εγγυηθεί τους πλέον καινοτομικούς, συστηματικούς και αποτελεσματικούς τρόπους Διοίκησης των φυσικών ή ανθρώπινων Δικτύων Πωλήσεων και των λειτουργιών τους.
Η εν λόγω ακαδημαϊκή συνεργασία κομίζει υπερσύγχρονα «εφόδια» διοίκησης, στηριζόμενα στη διεθνή θεωρία και βιβλιογραφία Management  και  πρωτίστως,  στις αποδεδειγμένα επιτυχείς και αποτελεσματικές πρακτικές  Sales Management and Sales Force Management.

 

Σε ποιους απευθύνεται
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Διοικητικά Στελέχη Πωλήσεων Ασφαλιστικών Εταιρειών και Εταιρειών Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης (Διευθυντές Πωλήσεων, Επιθεωρητές Πωλήσεων και Account Managers), σε στελέχη Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης που ασκούν καθήκοντα Management (Agency Managers, Unit Managers, Πράκτορες και Μεσίτες Ασφαλίσεων, ….), καθώς και σε ενδιαφερομένους που επιθυμούν να ισχυροποιήσουν και να εκσυγχρονίσουν την τεχνογνωσία τους, τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους στη Διοίκηση Πωλήσεων και στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού Πωλήσεων.

 

Επιστημονικός Υπεύθυνος και Εισηγητές
Επιστημονικός Υπεύθυνος του Προγράμματος είναι  ο κος  Γιάννης Πολλάλης, Καθηγητής Στρατηγικής Διοίκησης και Ηγεσίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Επισκέπτης Καθηγητής του Syracuse University της Νέας Υόρκης καθώς και οι ακόλουθοι Πανεπιστημιακοί Καθηγητές και Τεχνογνώστες της Ασφαλιστικής Αγοράς, ειδικότερα της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης :


27.08.17

Περιγραφή και Θεματολογία
Οι Ομαδικές Ασφαλίσεις αποτελούν σημαντικό και εξαιρετικά ενδιαφέροντα κλάδο πολυσχιδούς ασφαλιστικής δραστηριότητας, με απορρέοντα οφέλη τόσο υπέρ των επιχειρήσεων, όσο και υπέρ  των εργαζομένων τους. Οι επιχειρήσεις  οι οποίες ενστερνίζονται την ασφάλιση του προσωπικού τους, στο πλαίσιο ομαδικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων, χαίρουν αξιοπρόσεκτων φορολογικών κινήτρων και εκπιπτόμενων δαπανών, ενώ μπορούν πρωτίστως να προσδοκούν σημαντικές βελτιώσεις επί θεμάτων company loyalty και παραγωγικότητας των εργαζομένων τους, κυρίως ως αποτέλεσμα της αναγνώρισης του ενδιαφέροντος που επιδεικνύουν υπέρ του προσωπικού τους, στελεχών και υπαλλήλων τους.

Ταυτοχρόνως, οι εργαζόμενοι οι οποίοι είναι εντεταγμένοι σε ομαδικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο έχουν σαφή οφέλη που, σήμερα περισσότερο από ποτέ, καθίστανται ολοένα και πιο ορατά, μεταξύ των άλλων και ως αποτέλεσμα του περιορισμού και της υποβάθμισης των παροχών του συστήματος κοινωνικών ασφαλίσεων. Αν και οι ομαδικές ασφαλίσεις και ο ρόλος τους εστιάζονται πιο πολύ σε προγράμματα παροχών ζωής και υγείας, εν τούτοις εκτείνονται και σε τομείς γενικών ασφαλίσεων, επίσης ενδιαφέροντες και πολυσχιδείς. Εάν εργαζόμαστε σε επιμέρους κλάδους ασφαλιστικών εταιρειών ή εταιρειών ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, ως στελέχη ή υπάλληλοι, οι άρτιες γνώσεις ομαδικών ασφαλίσεων μας ανοίγουν σημαντικές προοπτικές εξέλιξης και επαγγελματικής ανάπτυξης, αφού μας γνωρίζουν το ευρύ επιχειρησιακό περιβάλλον, τον «κόσμο»  των επιχειρήσεων, τις τάσεις, τις συμπεριφορές και τις λειτουργίες του. Εάν πάλι είμαστε Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές, τότε οι ομαδικές ασφαλίσεις μας ανοίγουν ευρύτατα πεδία πωλήσεων, αφού μας προσφέρουν δυνατότητες επιχειρησιακών ασφαλίσεων, αλλά και ατομικών ασφαλίσεων, με τις ομαδικές ασφαλίσεις να αποτελούν σημαντικό «εφαλτήριο» περαιτέρω ανάπτυξης των εργασιών μας.

 

Σε αμφότερες τις περιπτώσεις, το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο, διάρκειας οκτώ (8) ωρών προάγει την τεχνογνωσία μας σε έναν εκ των πλέον κρίσιμων και στρατηγικών τομέων ασφαλιστικού ενδιαφέροντος.  

Ενδεικτικά, η θεματολογία του εκπαιδευτικού σεμιναρίου, έχει ως εξής:
1. Το περιβάλλον των Ομαδικών Ασφαλίσεων: Ανάγκες, γενικές αρχές, χαρακτηριστικά και λύσεις
2. Το νέο θεσμικό πλαίσιο των Ομαδικών Ασφαλίσεων: Νομοθεσία, φορολογικό καθεστώς και απορρέοντα κίνητρα
3. Καλυπτόμενοι Κίνδυνοι, Προϊόντα, Προγράμματα και Παροχές Ομαδικών Ασφαλίσεων
4. Οφέλη Ομαδικών Ασφαλίσεων υπέρ των Πελατών, Επιχειρήσεων και Εργαζομένων
5. Ειδική αναφορά στα οφέλη και στις παροχές Ασφαλίσεων Ζωής, Ανικανότητας, Απώλειας Εισοδήματος, Ασφαλίσεων Υγείας, Αποταμίευσης και Συνταξιοδότησης
6. Πρωτόκολλα Διαδικασιών Underwriting, Εκδόσεων και Αποζημιώσεων
7. Τεχνικές επικοινωνίας και συμβουλευτικών πωλήσεων Ομαδικών Ασφαλίσεων


17.08.17

 

Αναγκαιότητα, Τάσεις, Περιεχόμενο και Προοπτικές
Τετάρτη & Πέμπτη, 27 & 28 Σεπτεμβρίου, 16:00 – 19:45

Περιγραφή και Θεματολογία
Ο πρωτογενής τομέας και οι συνιστώσες του (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, δασοκομία, …) αποτελούσαν ιστορικά, και εξακολουθούν να αποτελούν, σημαντικό μέρος της Ελληνικής Οικονομίας και, επίσης, στρατηγικού ενδιαφέροντος παράγοντα της μελλοντικής ανάπτυξής της. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, οι ευρύτερες τεχνολογικές εξελίξεις αφήνουν το θετικό «αποτύπωμά» τους στις λειτουργίες και στο παραγωγικό αποτέλεσμα του πρωτογενή τομέα, ενώ εγγυώνται ακόμη καλύτερες αναπτυξιακές προοπτικές. Όμως, οι κίνδυνοι που τον απειλούν παραμένουν υψηλοί και μάλιστα τον καθιστούν ευάλωτο σε φυσικά και καιρικά φαινόμενα μεγάλης έντασης και έκτασης, καθώς και στις παρενέργειες τους. Οι εν λόγω κίνδυνοι (πλημμύρες, χαλαζοπτώσεις, πυρκαγιές, χιονοπτώσεις και παγετός,…) καθίστανται ολοένα και πιο ορατοί και συχνά επαναλαμβανόμενοι, αφού η κλιματική αλλαγή τους επιτείνει και καθιστά τις επιπτώσεις τους ανυπολόγιστες. Επομένως, οι Ασφαλίσεις κατά κινδύνων που απειλούν την Αγροτική παραγωγή και ευρύτερα την παραγωγή του πρωτογενούς τομέως, αποτελούν πια μεγάλη αναγκαιότητα και χρειάζεται να εισέλθουν ακόμη πιο πολύ στο «ρεπερτόριο» των Ασφαλιστικών Εταιρειών και της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο Αγροτικών Ασφαλίσεων, διάρκειας οκτώ (8) ωρών αναπτύσσει τους προαναφερόμενους κινδύνους σε βάθος, αναλύει τις επιπτώσεις τους στην παραγωγή, στο εισόδημα και στην περιουσία των απασχολουμένων, παρουσιάζει τη δομή και το περιεχόμενο των αγροτικών ασφαλιστικών προϊόντων και  προτείνει τρόπους σωστής και πειστικής προσέγγισης των δυνητικών πελατών αγροτικών ασφαλίσεων, υψηλού ενδιαφέροντος. 

Αναλυτικά, οι θεματικές ενότητες του εκπαιδευτικού σεμιναρίου έχουν ως εξής:   
 
 • Ο Πρωτογενής Τομέας και οι Συνιστώσες του
  • Είδη Κινδύνων
  • Εργαλεία Διαχείρισης Κινδύνων
  • Ασφάλιση και Αντασφάλιση
  • Συστήματα Αγροτικής Ασφάλισης
  • Ορισμοί και Έννοιες - Καταστροφή, Κρίση, Συμφορά
  • Πλεονεκτήματα της Αγροτικής Ασφάλισης
  • Λειτουργία της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής
  • Θεμελιώδη Μεγέθη της Ελληνικής Γεωργίας  
  • Συμβολαιακή Γεωργία
  • Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας
  • Η Οργάνωση της Αλυσίδας Τροφίμων στη Γεωργία 
  • Χαρακτηριστικά των Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων
  • Αγροτική Ασφάλιση στην Ελλάδα
  • Ο Ρόλος του Δημόσιου Τομέα και Ακάλυπτες Περιοχές
  • Αντικείμενα Ασφάλισης
  • Φυτική Παραγωγή
  • Ζωικό Κεφάλαιο
  • Υδατοκαλλιέργειες
  • Ασφαλιστικοί Κίνδυνοι
  • Παράγοντες που Επηρεάζουν την Τιμολόγηση
  • Προϋποθέσεις για την Ανάληψη του Κινδύνου
  • Ευκαιρίες Πωλήσεων, Ανάπτυξη Επιχειρηματολογίας Πωλήσεων, Τεχνικές Συμβουλευτικών Πωλήσεων


Όλα τα νέα